Efamol 60 kapslar Visa större

Efamol 60 kapslar

260

Ny produkt

Efamol® - ger mätbara förbättringar på din hud och hormon balans.

Mer detaljer

10 st i lager

185 kr inkl. moms

Mer information

Efamol® - ger mätbara förbättringar på din hud

Efamol nattljusolja innehåller fleromättade Omega-6 fettsyror och är extra rik på gammalinolensyra GLA. 

GLA har stor betydelse för hudens spänst och fukthållande förmåga. Tillskott av GLA kan ge märkbara och mätbara förbättringar av hudens kondition.
GLA har också andra funktioner i kroppen och är viktig för bildandet av ämne som påverkar bl. a immunförsvar och reproduktioncykeln. Dessutom kan GLA omvandlas vidare till arakidonsyra, som är den viktigaste Omega-6 fettsyran i hjärnan.

Hormonell balans             

Förutom en barriärfunktion i huden har fettsyrorna som bildas i kroppen av linolsyra, LA även en viktig roll för bildandet av eikosanoider, dvs. hormonliknande signalsubstanser i kroppen. Eikosanoiderna kontrollerar hormonerna och praktiskt taget alla viktiga funktioner i kroppen som inflammationer och kommunikation mellan cellerna. Olika eikosanoider balanserar varandra i kroppen och det finns "onda" och "goda".

En viktig grupp bland eikosanoiderna är prostagladinerna.  GLA används i kroppen för bildandet av prostaglandin PGE1 som bl a är antiinflammatorisk. PGE1 har en viktig roll i huden men också på många andra ställen i kroppen. PGE1 har bl a visat sig ha påverkan på hur kraftigt kroppen reagerar på vissa av de hormoner som är aktiva i menstruationscykeln; progesteron och prolaktin. Därför rekommenderas produkter med hög halt av GLA i många länder i samband med PMS och i klimakteriet. De anses kunna reducera vissa vanliga besvär relaterade till hormonsvängningarna i kroppen och därmed kunna bidra till att jämna ut svängningarna och bibehålla den hormonella balansen. Däremot påverkar Efamol inte nivån av könshormoner t ex östrogen eller andra hormoner i kroppen.

Innehåll
Efamol innehåller nattljusolja med hög halt av fleromättade Omega-6 fettsyror samt vitamin E som antioxidant för att skydda fettsyrorna. Efamol är extra rik på gammalinolensyra, GLA.

Kapselskalet består av gelatin med animaliskt ursprung, från nötkreatur. Gelatinet följer EU:s krav för att garantera att det är riskfritt ur BSE-synpunkt.

Innehållsförteckning:
Innehåll  Per kapsel % RDA*
Efamol Rigel nattljusolja

1 000 mg

 **

Därav: Omega-6
fettsyror


755 mg


**

           varav GLA

115 mg

**

Vitamin E

10 mg

100

Energi41 kJ/10 kcal 
Protein

spår

 
Kolhydrater

spår

** Rekommenderat dagligt intag inom EU

Doseringsanvisningar       

Kapslarna kan sväljas hela, tuggas, eller öppnas och blandas med mat eller dryck.

Vuxna och barn från 8 år och uppåt: 1 kapsel per dag i samband med måltid.

För att uppnå bästa resultat öka dosen till 3 kapslar under de första 8-12 veckorna.

Det högre intaget initialt rekommenderas för att bygga upp kroppens depå.

Barn 2-8 år: 1 kapsel per dag.


Nattljus - en vacker och användbar växt                 Nattljusväxten, Oenothera biennis, är en tvåårig ört som använts länge i matlagning och som medicinalväxt. Nattljus kan bli upp till en meter hög och blommar från juni till september med gula blommor. Fröna är väldigt små, ca 1 - 2 mm i diameter.

Nattljus kommer ursprungligen från Central- och Nord Amerika. Den introducerades redan på 1600-talet i botaniska trädgårdar i Europa. Nattljus har sedan spritt sig och växer vilt t ex på bangårdar och i vägkanter över hela Europa, även i Norden.

Numera odlar nattljusväxten främst för utvinning av oljan eller som prydnadsväxt i trädgårdarna.