Produkten har blivit tillagd i varukorgen
CartDin varukorg är tom!  
Varumärke: Mount HagenArtikelnummer: 6217

Mount Hagen Espresso Koffeinfri Mald Eko 250g

103 kr
Finns i lager
Ej i lager, beställningsvara.
.
Ej i lager, beställningsvara.

En klassisk espresso har en tyngd och en fint nyanserad syra. Detta kommer från dess 'Crema' och framför allt från en expertis rostning av bönorna.

Vi rostar våra espressobönor väldigt noggrannt och under lång tid, vilket ger en mörk och djup smak.

Detta malda espressokaffet är koffeinfritt. Koffeinet har reducerats med hjälp koldioxid och vatten - en skonsam process där aromämnena bevaras i kaffet. 

En blandning av arabicabönor som även är utmärkt för latte macchiato och cappuccino.

Smak: Sprudlande men elegant kropp med mjuka toner av choklad. Gyllene crema.

Från: Highland Organic Agriculture Cooperative, Papua New Guinea. Kooperativ i Cocla, Peru och Sidama Etiopien.

Rostning: 15-16 minuter vid cirka 200 grader, trumrostning (handrostning).

Handplockade, ekologiska och Fairtrade-märkta bönor.

 

Oavsett varför någon väljer att dricka koffeinfritt så är en sak säker: det är aldrig för att de vill ha mindre smak. Det är därför vi använder naturlig koldioxid för att avlägsna koffeinet ur vårt kaffe.

Kolsyra (koldioxid) förekommer naturligt som gas eller i vatten. Det är en komponent i luften vi andas. Den är också avgörande i växters fotosyntes. Nyligen upptäckte man att under vissa temperaturer och tryck är det även en idealisk extraktionsagent för koffein. Detta ger en helt naturlig metod att förvandla kaffe till koffeinfritt - utan användning av kemiska lösningsmedel. Detta görs innan de gröna bönorna rostas och har därför ingen effekt på utvecklingen av aromer. 

Andra har även köpt
Produkter

Handla

Information