500 mg fermenterad, ekologisk rödbeta per kapsel
Vegetabilisk kapsel, inga tillsatser eller bindemedel, lämplig för veganer
Fermentering bryter ner anti-nutrienter såsom lignaner och fytater som annars
binder näringsämnen och fördröjer/förhindrar upptaget i kroppen
Fermentering ger ökat näringsupptag
Fermentering ger tillskott av mjölksyrebakterier
Rödbeta kan öka fysisk prestation genom ökad syreupptagningsförmåga
Kan verka lätt blodtryckssänkande och stimulerande för blodcirkulationen
Har antioxidativa egenskaper
Rödbeta är en naturlig och rik källa till nitrat som i kroppen omvandlas till kväveoxid
(NO). Kväveoxid vidgar blodkärlen vilket får blodtrycket att sjunka, dessutom hjälper
kväveoxid cellerna att utnyttja syre effektivare vilket ger en bättre syresättning. Detta
ger en allmänt positiv effekt vid all form av träning när musklerna kräver mycket syre,
men särskilt vid uthållighetsträning.
Det är forskare på Karolinska Institutet som först bevisat sambandet mellan nitrat
och syresättning. 2006 började forskargruppen intressera sig för hur nitrat påverkar
prestationsförmågan. Året efter genomförde man studien som visar att nitrat har
tydlig effekt vid fysiskt arbete. Efter det har flera andra forskargrupper i England,
Australien, USA och Nederländerna sett liknande effekter.
Fermenterad rödbeta (Beta vulgaris, rot), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa).
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter