Produkten har blivit tillagd i varukorgen
CartDin varukorg är tom!  
Varumärke: Funksjonell MatArtikelnummer: 3719

Funksjonell Mat LCHF bröd

67 kr
Finns i lager
Beställningsvara
.
Beställningsvara

LCHF bröd

med solrosfrön och pumpakärnor

  • 1 gr kolhydrat per skiva

  • Utan gluten, jäst, socker eller mjölk

  • Håller dig mätt längre

Äter du lite kolhydrater, har glutenintolerans eller Diabetes? Är du intresserad av ett sunt levnadsett? Då är detta det perfekta brödet för dig. Med denna brödmixen kan du baka ditt eget lågkolhydratbröd helt utan vete, jäst, socker, gluten eller mjölk. En skiva utav brödet har enbart 1 gram kolhydrater och 58 kalorier, men hela 8,5 gram kostfiber. Detta är 36% mindre kalorier, 94% mindre kolhydrater och över 4 gånger så mycket fibrer som i vanligt grovt bröd.

Enkel beredning – ingen knådning eller jäsning

Brödmixen skall enbart blandas med vatten och gräddas i 70 minuter i den medföljande brödformen. Brödet är saftigt och smakfullt, samt håller sig färskt i flera dagar. Brødmixen kan köpas i de flesta hälsokostbutiker och utvalda livsmedelsaffärer. Kontakta oss om du önskar mer information.

Näringsvärde

Näringsvärde per 100 g färdigt bröd

energi

protein

kolhydrater

fett

kostfiber

Gjennomsnittlig grovbrød

225

8,6

42,7

2,2

4,4

Funksjonell Mat lavkarbobrød

144

8,7

2,5

8,4

21,2

 

Fremgangsmåte:

  • Sett stekeovnen på 175 grader.

  • Ha posens innhold over i en bolle, og tilsett 3 dl vann.

  • Bland godt og ha deigen over i den medfølgende formen. Om du ønsker kan du strø på litt frø, for eksempel solsikkefrø eller gresskarkjerner.

  • Stek brødet i ca. 60-70 minutter på nederste rille. Ta brødet ut av formen og avkjøl helt på rist, uten tildekking.

  • Brødet oppbevares best i en pose i kjøleskapet.

Tips:

  • Tilsett gjerne finhakkede soltørkede tomater, oliven eller tørkede krydderurter i deigen.

  • Ønsker du en sprøere skorpe, bruk gjerne brødrister.

  • Har du lyst på en søt variant, kan du tilsette litt Sukrin, kanel og evt. tørket frukt og få deilige müsliboller eller -brød.

  • For de som liker et litt mindre fuktig brød, kan det anbefales å steke brødet på en bakeplate kledd med bakepapir i stedet for i den medfølgende formen. La røren stå og svelle i bollen i ca 3 minutter. Deretter former du deigen til ønsket brødfasong på bakeplaten med våte hender eller en fuktet slikkepott. På denne måten får brødet større stekeflate, noe som gir en sprøere skorpe. Stek brødet på nederste rille i ovnen, og forleng eventuelt steketiden med noen minutter ekstra.

Ingredienser:

Frön och kärnor (psyllium, solros, sesam, pumpa, lin), fiber (från sockerbetor och ärter, FiberFin resistent majsstärkelse), helägg – pulver, ärtprotein, sötningsmedel Sukrin (erytritol), bakpulver (E450, E500), mineralsalt (natriumklorid och kaliumklorid).

Nettovekt: 250 g. Gir ca 530 g ferdig brød.  Holdbarhet: 12 måneder

?

Innehåll & näringsdeklaration:

per 100 g
Energi: 605 kJ / 145 kcal
Protein: 8,7 g
Kolhydrater: 2,5 g
Fett: 8,4 g
varav mättat fett: 1,4 g
Kostfiber: 21,2 g
Natrium: 0,4 g

per 40 g skiva
Energi: 242 kJ / 58 kcal
Protein: 3,5 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 3,4 g
varav mättat fett: 0,5 g
Kostfiber: 8,5 g
Natrium: 0,2 g

Frön och kärnor (psyllium, solros, [sesam], pumpa, lin), fiber (från sockerbetor och ärter, FiberFin resistent majsstärkelse), [helägg –pulver], ärtprotein, sötningsmedel Sukrin (erytritol), bakpulver (E450, E500), mineralsalt (natriumklorid och kaliumklorid).

Fakta om produkten:
  • Brödmix
  • med solrosfrön och pumpakärnor
  • 1 gr kolhydrater per skiva
  • Utan gluten
  • jäst
  • socker eller mjölk
  • Håller dig mätt längre
  • Glutenfri

Ursprungsland:
NO


Andra har även köpt
Produkter

Handla

Information