?
Vad är en optimal matolja?
En bra matolja måste först och främst tåla värme. Fleromättade växt oljor som stekoljor och margarin, är dåliga på det, oavsett om källan är soja, majs eller raps. Stekoljor och margariner är också huvudorsaken till att vi får i oss för mycket omega 6 i förhållande till omega 3, något som kan sättas i samband med livsstilssjukdomar.
Väljer du däremot kokosolja från Cocosa serien till matlagning och bakning, eller som smör på brödet – undviker du att störa denna balans. Med sitt höga innehåll av mellanlånga fettsyror tål de dessutom ljus och värme utan att bli förstörda, därför lämpar sig Cocosa för all typ av matlagning.
Som en extra bonus tillför du kroppen fettsyror som stärker dig och ger energi som varar. Det betyder inte att du ska utesluta fleromättade fettsyror, utan välja en ekologisk, kallpressad och oraffinerad olja med god balans mellan omega 3 och omega 6, som Udo's Choice. Den kan du använda till salladsdressing eller ta som kosttillskott.
?