Clearsprings ekologiska balsamvinäger tillverkas av familjen Mengazzoli i Modena enligt traditionell process. Det innefattar ett tidskrävande urval av de bästa Trebbianodruvorna på vinrankan där juicen sedan varsamt sjuds ner för att koncentrera smakerna. Musten blandas med vinäger och får lagra i träfat. En vänlig rivalitet finns mellan olika producenter vad gäller valet av trä för bästa balsamvinäger. En del föredrar körsbär, mullbär, kastanj eller enbär medan Mengazzoli-familjen föredrar den subtila aromen av ek och lärkträd.
En snabbare sätt att få en balsamvinäger söt är att tillsätta glukossirap eller andra sockerarter, men Clearsprings balsamvinäger får istället sin sötma från naturlig lång lagring. Innehåller inget tillsatt socker, färgämnen eller konserveringsmedel utan enbart ekologisk vinvinäger och druvmust.
Ingredienser: Vinvinäger*, koncentrerad druvmust*.
*Ekologisk
Syrahalt: 6%. Eftersom den inte innehåller konserveringsmedel kan ofarliga avlagringar utvecklas med tiden.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter