Vår ekologiska kanel kommer från Ceylonkanel-trädet, där barken torkas och mals till ett fint pulver. Ceylonkanel kallas även för äkta kanel (Cinnamomum Verum). Kanelträden växer vilt på Sri Lanka, som förr kallades Ceylon - därav namnet.
I Sverige är kanel mycket förknippat med jul - till pepparkakorna, julgröten och kanske till glöggen. Men också i desserter som kanelkokta päron eller i bakverk som kanelbullar. I många andra länder används kanel i alla sorters maträtter, till kött, fisk, fågel och olika vegetariska rätter. Kanel används även i kryddblandningar som till exempel Garam Masala.
Det är skillnad på kanel och kanel Den kanel som de flesta är vana vid att köpa i mataffären är av en annan sort och heter kassiakanel (Cinnamomum cassia). Kassiakanel innehåller högre halter av ämnet Kuramin som enligt livsmedelsverket inte ska ätas för mycket av. Läs mer här om Kassiakanel och Kuramin
Ceylonkanelen (Cinnamomum zeylanicum) däremot har så låga halter kuramin att den inte har en begränsning i intag. Ceylonkanel har en mildare och sötare smak just därför att kuramin annars bidrar till den lite mer ettrigare smaken. Cassia innehåller ungefär 1% Kumarin, att jämföra med ceylonkanel runt 0,004%. Ofta så låga nivåer att det inte är mätbart.
Vetenskapligt namn: Cinnamomum zeylanicum
Innehåll: 100% ekologisk ceylonkanel från Sri Lanka.
Förvaring: Förvara mörkt, torrt och svalt.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter