Valnöten är en av våra mest använda och välkända nötter i det svenska folkhemmet. Valnöten härstammar från Persien och har funnits så länge som över sjutusen år. Nöten är mycket rik på omättade fettsyror, folacin, kalcium och B6-vitamin. Valnötter är goda att ha i bakverk och sallader eller att äta som godis.
Valnötter ger utsökt smak till rustika bröd, kakor och tårtor (allra helst med choklad!). Krossade tillför de knapriga, nötiga inslag i couscous, råris, bulgur och quinoa. Även goda i dippar och röror som libanesisk ’Mhamara’ med paprika, chili. Prova att göra ett nyttigt ’omega-3 strössel’, blanda hackade valnötter, krossade pumpafrön och noriflingor – det förgyller måltider, sallader och kroppen med näring, kärlek och mycket smak!
Förvaras: Torrt och svalt, gärna i kylskåp.
Ingredienser: Ekologiska VALNÖTTER.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter