En premium Highland Arabica blandning. Dessa bönor är koffeinfria. Koffeinet har reducerats med hjälp koldioxid och vatten - en skonsam process där aromämnena bevaras i kaffet.
Smak: Rundad, balanserad och silkeslen med en aning nöt, varm krydda och lätt syra.
Från: Highland Organic Agriculture Cooperative,Papua New
Guinea. Kooperativ i Cocla, Peru och Comsa, Honduras.
Rostning: 12-14 minuter i cirka 200 grader, trumrostning (handrostning)
Oavsett varför någon väljer att dricka koffeinfritt så är en sak säker: det är aldrig för att de vill ha mindre smak. Det är därför vi använder naturlig koldioxid för att avlägsna koffeinet ur vårt kaffe.
Kolsyra (koldioxid) förekommer naturligt som gas eller i vatten. Det är en komponent i luften vi andas. Den är också avgörande i växters fotosyntes. Nyligen upptäckte man att under vissa temperaturer och tryck är det även en idealisk extraktionsagent för koffein. Detta ger en helt naturlig metod att förvandla kaffe till koffeinfritt - utan användning av kemiska lösningsmedel. Detta görs innan de gröna bönorna rostas och har därför ingen effekt på utvecklingen av aromer.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter