Produkten har blivit tillagd i varukorgen
CartDin varukorg är tom!  
Crearome Ricinolja Kallpressad 100 ml Crearome Ricinolja Kallpressad 100 ml
Varumärke: CrearomeArtikelnummer: 561

Crearome Ricinolja Kallpressad 100 ml

50 kr
Rek. butikspris: 58 kr. Du sparar 8 kr (14%)
Finns i lager
Beställningsvara
.
Beställningsvara

Ricinolja

Castor oil

INCI-namn:Ricinus communis

 

Stelningspunkt Under -15°C Ricinväxten är ett 5-10 meter högt träd i vilt tillstånd. Den odlade ricinväxten är flera varianter av buskar, som blir ca 3 meter höga. Frukten har form av en taggig, grön kapsel med stora, ovala, marmorerade och bönliknande frön. Ricinväxten kommer ursprungligen från Indien, och har odlats i varmare trakter sedan Antikens dagar, för sina oljerika frön.

 

Oljan har använts för att försköna hud och hår, till behandling av sår och bölder samt som brännolja i lampor. De stora producenterna av ricinolja är Brasilien, Indien och Kina. Varje frukt har tre frön, som innehåller nästan 50% olja.

 

Man framställer ricinoljan främst genom kallpressning. Denna kvalitet används invärtes som laxermedel (intag av 15-20 ml), i hud- och hårvårdsprodukter. Ricinoljan är helt annorlunda andra vegetabiliska oljor. Den innehåller bara omkring 10% vanliga fettsyror. I övrigt finner man ricinolsyran – en ovanlig, mycket stabil och hållbar fettsyra. Oljan har alltså mycket lång hållbarhet. Ricinolja räknas som en fet olja, som absorberas långsamt av huden. Man har därför stor användning av oljan i produkter där fettet skall vara kvar på huden, som ansiktsrengöringsprodukter, läppcerat, läppglans och läppstift.

 

Ricinoljan används inom den Ayurvediska medicinen vid ryggskott, ischias och reumatism – där oljan oftast blir uppvärmd innan man smörjer den på huden. Det finns också ett visst bruk av ricinolja i USA vid ovanstående åkommor samt svårläkta sår, bölder, blåskatarr, åderbråck, revorm och hemorrojder. Man gör omslag med oljeindränkt bomull, och tillför sedan värme.

 

Många människor har upptäckt att ricinoljan kan vara bra vid egenbehandling för att reducera det som kallas skönhetsfläckar och åldersfläckar – alltså bruna pigment- och leverfläckar. Man smörjer fläckarna regelbundet två eller flera gånger per dag i flera månader.

 

En fet, mycket stabil o hållbar olja med mycket speciell konsistens. Perfekt läppglansolja! Smo?rj den direkt på läpparna eller använd den i läppglansprodukter. Populär som hårolja, stärker håret, ger glans och stimulans till hårbotten. Ska tvättas ur! Bra ansiktsrengöringsolja och pigmentsfläcksolja. Uppvärms med fördel vid ryggmassage. Som massageolja blandas den med fördel med andra vegetabiliska oljor.

 

Hållbarhet 4-5 år.

 

Vetenskapligt namn: Ricinus communis Oil,

Växtdel: frö

Ursprungsland: Indien?

 

100 ml

?

?

Innehåll & näringsdeklaration:
Vegetabilisk olja 100 ml. Växtdel: frö.

Andra har även köpt
Produkter

Handla

Information