Produkten har blivit tillagd i varukorgen
CartDin varukorg är tom!  
Crearome Jojobaolja kallpressad 100 ml Crearome Jojobaolja kallpressad 100 ml
Varumärke: CrearomeArtikelnummer: 555

Crearome Jojobaolja kallpressad 100 ml

118 kr
Rek. butikspris: 142 kr. Du sparar 24 kr (17%)
Finns i lager
Beställningsvara
.
Beställningsvara

Jojoba Jojoba oil INCI-namn: Simmondsia chinensis

 

Stelningspunkt 5°C Jojobaväxten är en städsegrön – ständigt grön – buske/litet träd som blir en till tre meter hög. Den har ovala, grågröna, fyra centimeter långa blad. De små träden har mycket djupa rotsystem, och växter naturligt i ökenområden i Nordamerika (södra Kalifornien, Texas, Arizona och Mexico). Vid fem års ålder, börjar trädet att bära frön. Det kan leva i 50-200 år, och ger 1-6 kg frön per år. Man kan alltså förstå att jojobaträdet är extremt tåligt mot värme och torka, men dock ej frost.

 

Jojobaoljan är en av de mest stabila flytande oljorna. Trots sin vaxaktiga karaktär, är den inte fet, utan absorberas snabbt av hudens hornlager och blandar sig väl med vårt eget yttre hudfett (som också består av vaxaktiga ämnen).

 

Jojobaolja lämnar huden mjuk och ger en sammetsliknande känsla. Den skyddar och binder hudens fuktighet. Oljan passar alla hudtyper. Den kan vara bra vid torr hud som fjällar, men även fet hud, då den hjälper till att normalisera vår talgutsöndring (få sebumkontroll). Jojobaolja kan användas vid utslag och sprickor i huden, acne, eksem och psoriasis. På grund av sin stabilitet, lämpar den sig även i solprodukter – den ger faktiskt också ett visst skydd mot solens skadliga strålar.

 

Har man problem med hår och hårbotten, är jojobaolja att rekommendera. Den är bra vid torr hårbotten och seborré, då talg har byggts upp och täppt till hårsäckarna. Jojobaoljan penetrerar hårbotten och hjälper till att lösa upp gammalt talg. Har man torr t och livlöst hår, på grund av alltför flitigt användande av stylingprodukter och andra preparat, skall man packa in håret med jojobaolja. Oljan lämnar håret skinande och förstärker dess naturliga glans och färg.

 

Använd jojobaoljan i de flesta kosmetiska produkter : solskydds- och efter-sol-produkter, läpprodukter, make up-produkter, babyprodukter och hårprodukter. Dessutom ansikts- och kroppsprodukter av alla slag!?

Innehåll & näringsdeklaration:
100% ren, ekologisk och kallpressad jojobaolja.

Andra har även köpt
Produkter

Handla

Information