Produkten har blivit tillagd i varukorgen
CartDin varukorg är tom!  
Varumärke: CrearomeArtikelnummer: 558

Crearome Mandelolja 100 ml

62 kr
Finns i lager
Beställningsvara
.
Beställningsvara

En halvfet, mild olja. Klassisk hud- och massageolja som varken är för fet eller för torr. Mandelolja Mild och mjukgörande.

Kan användas i de flesta hudvårdsprodukter. Mandelolja

Mandelträdet blommar rikt med vackra vita eller röda blommor. Det kan bli upp till sju meter högt, och förekommer i flera olika varianter. De två vanligaste är sötmandelträdet Prunus amygdalus var dulcis, varifrån mandeloljan kommer, samt bittermandelträdet Prunus amygdalus var amara, varifrån äkta bittermandelolja kan utvinnas (en flyktig, eterisk olja). Sötmandelträdet har sitt ursprung i Asien, men odlas nu främst runt Medelhavet och i Kalifornien – men även i Kina, Japan och Australien

Obs! Mycket mandelolja blandas med solros omega 9 och säljs som kosmetisk mandelolja. Försäkra Dig om att Du köper äkta, outspädd mandelolja! Vi säljer båda under sina rätta namn så att Du själv kan välja!

Info om våran mandelolja:

Almond oil

 

INCI-namn: Prunus amygdalus var dulcis

Fettsyresammansättning

Palmitinsyra C16:0 ............4-9%

Stearinsyra C18:0 ...................3%

Palmitolsyra C16:1 ............0,5%

Oljesyra C18:1 ............. 65-68%

Linolsyra C18:2 ............ 20-28%

Alfalinolensyra C18:3 .......0,4%

Stelningspunkt

-18°C

Vetenskapligt namn: Prunus amygdalus Oil

Växtdel: Nöt

Ursprungsland: Italien-Spanien, USA

Andra har även köpt
Produkter

Handla

Information