Produkten har blivit tillagd i varukorgen
CartDin varukorg är tom!  
Varumärke: CrearomeArtikelnummer: 9497

Crearome Marulaolja kallpressad eko 100ml

315 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret

Marula trädet växer vilt i södra Afrika främst Sydafrika, Botswana & Namibia och kan bli 18-20 meter högt! Det ingår i släktet scherocarya och familjen Sumakväxter och det korrekta svenska namnet är kaffirmarula.

Det är främst frukten (rik på C-vitamin och antioxidanter) som har används traditionel av lokalbefolkningen. Frukten används också för tillverkning av likören Amarula.Inne i frukten finns en kärna som innehåller en olja. Den pressas fram genom kallpressning och filtreras. Oljan är ljust orange/brun med en naturlig ”cloudines" som beror på de mättade fettsyror. Oljan stelnar vid ca 10 gradar och har en naturlig typisk marula doft. Som de flesta oljor förvaras den bäst i mörka flaskor.

Fettsyrasammansättning:

C16:0 palmitinsyra ca 13 %

C18:0 stearinsyra ca 8 %

C18:1 oljasyra ca 71 %

C18:2 linolsyra ca 6,5 %

C20:0 Arakinsyra 0,7 %

En vegetabilsk olja består av olika fettsyror och eventuellt andra fettlösliga ämnen som karotin, E-vitamin, steroler och lecitin, men inga vattenlösliga ämnen som B-vitaminer, C-vitaminer, mineraler som magnesium, järn, zink, proteiner, kolhydrater. (Det kan möjligtvis finnas spår av vissa vattenlösliga ämnen). Detta är fakta som inte har något att göra med vem som producerar den och säljer den eller under olika varumärken eller i vilka kosmetiska produkter de används! Tyvärr ser man ofta olika påstående om oljor som framhålls och lovordas för att de ska innehålla vattenlösliga ämne! Men igen - det gör inte oljor! Dessvärre verkar en stor kunskapsbrist verkligen grumla till en vettig och verklighetsförankrad kunskap om vegetabiliska oljor. Kom ihåg - man måste utgå ifrån själva oljan och dess innehåll och inte titta på vad hela kärnan, fröet, nöten eller ibland hela växten innehåller!

Genom sitt stora innehåll av omega 9 fettsyran (oljasyra) och mättade fettsyror är marulaolja en mycket hållbar olja och en så kallad halvfet olja. Den passar bäst för torr hy och de hudproblem som följer med torr hy. Marulaoljan ökar hudens elasticitet, skyddar huden mot kyla, vind och föroreningar och är också bra som hudolja för magen och underlivet under graviditet och gärna med tillsats av E-vitamin 1-2 %.

Väl värd att testa som nagelbandsolja!

Marulaolja är också en bra hårolja som ger ett vackert glänsande hår och gör hårbottnen mjuk och smidig. Oljan lägger sig som ett skyddande lager på hårstråna. Känns den för fet kan den blandas med tistel- eller solrosolja.

Nästan alla vegetabilska oljor tas efter en tid upp av huden och vissa fettsyror tränger helt igenom huden och ger näring åt hudcellerna och påverkar också cirkulationen.

Det är alltid bra att testa nya oljor på sin underarm. Märk ut ett liten område (stort som en 5 krona) och smörj enbart oljan på detta område. Låt den vara på huden under 24 timmar och kontrollera gärna flera gånge under tiden om huden reagerar på oljan.

INCI: Sclerocarya Birrea Seed oil

Sclerocarya birrea

Crearomes oljor är EJ testade på djur.

vegan - glutenfri - allergenfri - GMO fri

OBS Enbart för utvärtes bruk!

Andra har även köpt
Produkter

Handla

Information