Produkten har blivit tillagd i varukorgen
CartDin varukorg är tom!  
Varumärke: CrearomeArtikelnummer: 6264

Crearome Nattljusolja kallpressad eko 100 ml

119 kr
Finns i lager
Beställningsvara
.
Beställningsvara

Denna torra nattljusoljan används främst som kosttillskott i stället för olika kapslar som finns på marknaden, men är naturligtvis även bra att använda i hudvårdsprodukter. Dosera 1,5-2 ml per dag.

Nattljus tillhör dunörtsväxterna. Den är ettårig, och har sitt ursprung i Nordamerika, där den växter vilt.

Den kom till Europa på 1700-talet, och växter numera vilt även i Mellaneuropa. Nattljus är en ganska allmän växt i våra svenska trädgårdar – den självsår sig mycket lätt. Den utvecklar vackra, gula blommor som bara lever en dag.

Blomman är som vackrast på kvällen, därav sitt namn. Nattljus odlas kommersiellt i Storbritannien och i en del andra länder, som Kina. Kina är den största producenten av nattljusfröer.

Fröerna utvecklas efter blomningen. De innehåller 25% olja, som är rik på fleromättade fettsyror – speciellt gammalinolensyra (GLA). Man framställer oljan på flera olika sätt:

1. Kallpressning – är att föredra vid invärtes bruk, men ger färg och doft till kosmetiska produkter.

2. Kallpressning/deodorisering – används oftast i naturkosmetiska produkter och för invärtes bruk.

3. CO2-extraktion – används som punkt två.

4. Varmpressning, extraktion med lösningsmedel och en efterföljande raffinering – är det framtagningssätt som är standard för nattljusoljan. Denna olja blir mer hållbar genom raffineringen, men då också mindre aktiv. Den används i annan kosmetik än naturkosmetik, och ibland även i preparat för invärtes bruk. Läs mer om GLA under gurkör tsoljan, som är ganska lik nattljusolja, men som innehåller dubbelt så mycket GLA.

Nästan alla tester och rappor ter på GLA är dock gjorda på nattljusoljan. Glöm inte antioxidant... Liksom gurkörtsolja, är nattljusolja också en känslig olja. Den bör alltid tillsättas antioxidanter och förvaras i mörka flaskor i kylskåp. Vill man använda ren nattljusolja invär

Info om nattljusolja kallpressad eko:

Nattljusolja tillhör dunörtsväxterna. Den är ettårig, och har sitt ursprung i Nordamerika, där den växter vilt. Den kom till Europa på 1700-talet, och växter numera vilt även i Mellaneuropa. Nattljus är en ganska allmän växt i våra svenska trädgårdar – den självsår sig mycket lätt. Den utvecklar vackra, gula blommor som bara lever en dag. Blomman är som vackrast på kvällen, därav sitt namn

Nattljusolja bra för:

Nattljusoljan hjälper hudens celler att bli stabila och starka. Oljan används vid eksem, psoriasis och problem vid torr hud (hud som fjällar, är röd och kliar). Sitter du vid en dator hela dagarna, är nattljusoljan bra för dig. Den passar fint på livlös hud som saknar elasticitet, och i en rynkhämmande creme för ansiktet – för att förebygga hudens åldringsprocess. Har du mjällproblem, skall du testa nattljusolja.

 

 

Recept Ansiktsolja vid skärmuttorkning

Många sitter framför datorer idag. Huden blir uttorkad. Den här oljan ger ansiktet återfettning. Använd gärna flera gånger om dagen.

Följande ingredienser behöver Du:

• 43 ml tistelolja

• 40 ml macadamiolja

• 10 ml nattljusolja

• 5 g kokosfett

• 2 ml E-vitamin

INCI-namn: Oenothera biennis

 

Fettsyresammansättning

Palmitinsyra C16:0 ....................6%

Stearinsyra C18:0 ..................1,5%

Oljesyra C18:1 ...........................8%

Linolsyra C18:2 .......................73%

Alfalinolensyra C18:3 ..........0,2%

Gammalinolensyra C18:3 ..10%

Andra fettsyror ...........................1%

Stelningspunkt -10C

Andra har även köpt
Produkter

Handla

Information