GLYC Original för kollagenbildning för brosk & benstomme.
Kroppen mår bra av rörelse! För att kunna leva ett aktivt liv, där kroppen får röra på sig, är det viktigt att vi ser till att vi har en väl fungerande kropp. Kosttillskottet GLYC Original är speciellt framtaget som en grund till dig som känner av din kropp och särskilt anpassad för kvinnor och män 55+ som vill bibehålla en rörlig och aktiv vardag. GLYC inspireras av den rena kraften hos naturen. Genom effektiva och noga utvalda ämnen skapar vi förutsättningar för ett aktivt och hållbart liv.
GLYC Original innehåller marint kollagen och extrakt från hela den grönläppade musslan med glukosaminoglykaner och Omega-3 (EPA, DHA, ETA). Innehåller även vitamin C som bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets och benstommens normala funktion, samt zink som bidrar till att bibehålla normal benstomme.
Innehåll | 2 tab/dag | 4 tab/dag | % RI** |
Grönläppad mussla varav tot. omega-3 -DHA -EPA -ETA -varav Glykosamin – ogklykaner (GAG) | 880 mg 27 mg 11 mg 15 mg 3,2 mg 18 mg | 1760 mg 54 mg 22 mg 30 mg 6,4 mg 36 mg | *** *** *** *** *** *** |
Kollagen | 40 mg | 80 mg | *** |
Vitamin C | 40 mg | 80 mg | 50/100 |
Zink | 5 mg | 10 mg | 50/100 |
** Referensintag/refereceindtag
*** RI ej fastställt ** RI ikke fastlagt
Ingredienser
Pulver av grönläppad mussla (blötdjur), fyllnadsmedel (isomalt, mikrokristallin cellulosa, fettsyror, magnesiumsalt av fettsyror, karboximetylcellulosa, talk), vitamin C (L-askorbinsyra), hydrolyserat kollagen (fisk), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), ytbehandlingsmedel (etylcellulosa), zink (zinksulfat).
Daglig dos
2 tabletter per dag i samband med måltid. Första 2–6 veckorna, eller vid behov, kan intaget ökas till 4 tabletter per dag. Svälj tabletten hel, dela eller krossa den. Kosttillskott är avsedda att komplettera kosten och ska inte användas som ersättning för varierad kost eller hälsosam livsstil. Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas. Förvaras oåtkomligt för små barn. Överdriven konsumtion kan ha laxerande verkan.