Ekologiskt odlad jordärtskocka.
Jordärtskocka har en naturligt hög halt av fruktooligosackarider (FOS), kalium, fibrer och vegetabiliskt protein. Upp till 70 procent av denna produkt består av FOS.
FOS är naturligt förekommande kolhydrater som i små mängder finns i grönsaker, bland annat jordärtskocka och lök, samt frukter och spannmål.
FOS är mat för de nyttiga tarmbakterierna bland annat bifidobakterierna och vissa lactobaciller som acidofilus. De ”farliga” tarmbakterierna som E. coli. clostrida och salmonella etc. kan inte utnyttja fruktooligosackariderna.
Forskning har visat att de nyttiga tarmbakterierna ökar vid tillförsel av FOS. Jordärtskockan är därför ett perfekt tillskott för att gynna tillväxten av de nyttiga tarmbakterierna.
När bifidobakterierna och lactobaciller ökar i mängd sker flera positiva saker: de ogynsamma bakterierna försvinner allt mer. Dessa ogynnsamma bakterier producerar genom jäsning och förruttnelseprocesser många giftiga ämnen i tarmen; bland annat fenol, kresol, indikan och fria radikaler som kan absorberas av tarmen.
Om levern är svag (överbelastad) och inte orkar eliminera alla gifter kommer dessa genom blodet att belasta alla övriga organ vilket kan ge upphov till en rad olika symtom och sjukdomar genom självförgiftning.
Användning: ½ tsk - 3 tsk intages dagligen i dryck eller strös på mat, mysli. Kan även användas som ingrediens i mat och bröd för hälsosammare kost.
Innehåller 300 g pulver.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter