Ingefära Används som krydda i mat och som pikant inslag i orientaliskt te.
Här har vi samlat en mångfald av ekologiska kryddor och örter, finmalda till pulver och snyggt paketerade i transparent burk med metalllock - nu även i 50 gram!
De hela pepparkornen serveras också i burk medan bladkryddorna presenteras i snygga naturaskar med fönster.
Kryddor har ett brett användningsområde i mat där de ger smak, ibland även färg, men de har ofta också många positiva effekter för kroppen!
En hel del kan också användas hela eller i pulverform i te och teblandningar, men även utvärtes till huden genom avkok eller som pulver i omslag, inpackningar, ansiktsmasker och till sköna fot- och kroppsbad! Många av örterna används som de är till örte eller blandas till egna örtteblandningar.
Här finns också fina dekorationsörter som t ex rosenblad, rosenknoppar, blåklint, ringblommor mm. Dessa kan även användas till te och annat.
En del av örterna kan vara fina till fot- och helkroppsbad. Använd vår örtpåse så blir det enklare, eller gör avkok! Örtavkok kan också användas i olika hud- och hårvårdsprodukter.
En del kryddor och örter är svåra att få tag på i ekologisk kvalitet eller fortfarande extremt kostsamma.
I dessa fall erbjuder vi konventionellt odlade.
Vetenskapligt namn: Zingiber officinale
Växtdel: Rot
Ursprungsland: Sri Lanka
Recepttips!
Chaiblandning Te
20 gram kardemumma kärnor med eller utan skal hela eller lite krossade
30 gram ingefärsbitar (ej pulver)
10 gram hela kryddnejlikor
30 gram kanel i bitar
10 gram fänkålsfrön
Blandas förvaras i burk med lock.
Till 4 koppar chai te - tag 2-3 tsk och koka det i 500 ml vatten i 5 min. Låt dra 5 min under lock. Silas och blandas med lika mycket mjölk (eller havremjölk) sötas med honung och serveras varm. Mums!
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter