Konjacrot innehåller glukomannan som är ett lösligt fiber som bidrar till viktnedgång. Under de senaste decennierna har glukomannan införts i USA och europeiska marknaderna som livsmedelstillsats och kosttillskott. Vad är glukomannan? Det är lösliga kostfiber från konjacroten, som växer i Asien. Människor i Östasien har använt konjacrot i tusentals år som både mat och traditionell medicin.
Ingredienser: Ekologisk konjacrot (100%).
Ursprungsland: Kina.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt. Utom räckhåll för små barn.
Dosering: Drick det med vatten tre gånger dagligen före varje måltid, raskt rör 1 tsk konjakpulver (ca. 4g) i 8 dl vatten, drick omedelbart innan det bildar gelklumpar.
Använd som redning: Kan användas på samma sätt som majsstärkelse. Konjac- glukomannan har ungefär tio gånger viskositeten hos maizena, alltså är det mycket drygt. Blanda ut i lite kall vätska tills pulvret löst sig. Blanda i kall eller varm vätska under vispning. 2/3 - 1 tsk per 2,5 - 3 dl vätska.
Kosttillskott: Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 41,8 kJ/ 10 kcal,
Fett: 0,004 g,
- varav mättat fett: 0 g,
Kolhydrater: 5 g,
- varav sockerarter: 0 g,
Protein: 1,64 g,Salt: 0g,
Glukomannan: 79,37 mg.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter