B12 vitaminet är vattenlösligt, men man kan ändå få en brist på det. Speciellt personer över 50 år och veganer är i riskzonen. B12 tas bland annat för nervsystemet, mot trötthet och för att upprätthålla den normala funktionen i nervsystemet.
VITAMIN B12-500μg COMPLEX innehåller B12-vitamin i metylkobalaminform, som är den pre-aktiva formen av vitamin B12 vilket kroppen kan använda direkt utan att behöva omvandla den. Upptaget och synergin effektiviseras genom grönsakerna och örterna (Magnifood Complex®) i produkten. Bland annat kommer utsöndringen av magsyra att öka, som hjälper absorptionen av vitamin B12. Järnet som finns i örterna och grönsakerna ökar bildningen av folsyra och vitamin B12 röda blodkroppar.
Stabiliserat riskli (SRB) – Stabiliserat riskli innehåller betydande mängder av B-vitaminer samt en mängd olika B-vitaminer i metabola former och andra näringsfaktorer såsom zink och magnesium. Dessa stöder effekten och/eller absorption och metabolism av bl.a B12 vitaminet. Riskli innehåller också näringsämnen som krävs under perioder av stress, såsom kalium, zink och järn.
Persilja (blad) – Persilja innehåller ett antal ingredienser som stöder funktion och metabolism av B-vitaminer i kroppen. Persilja är särskilt rik på folat, järn och vitamin C, som behövs i kombination med vitamin B12 i bildandet av hemoglobin.
Maskros (blad) – Maskrosblad är en bra källa till B-vitaminer och näringsämnen som stöder dem. De innehåller också järn, vilket krävs för produktionen av hemoglobin.
Rödbetsjuice – rödbeta är en bra källa av folat och järn, vilka båda behövs för att producera hemoglobin.
Ingefära – Ingefära aktiverar magsyrautsöndring och magsaft. Magsaft innehållande en så kallad ”interna element”, som behövs för vitamin B12-absorption.
Gul gentiana – Gul gentiana stimulera utsöndringen av magsyra för att underlätta vitamin B12-absorption.