Betala med Svea eller PayPal

Fri frakt över 999 kr (inom Sverige)

Snabba leveranser (lagervara 1-3 dagar)

Fysisk butik i Stockholm

Vår hemsida har fått ett nytt utseende! Vi firar det med en rabattkod på 5%, ange NY05 i kassan.

Crearome Citronsyra 500g

127,77 kr
Finns 3 st i butiken
Slut i lager
Endast få kvar i lagret (3 st)
Slut i lager

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.

Produktbeskrivning:

Citronsyra - Reglerar pH-värdet i produkter. Används även till badbrus samt till syltning och saftning. E 330.

Citronsyra (E330) Vetenskapligt namn: Citric Acid Naturligt förekommande i många syrliga frukter och bär – finns speciellt i citroner och lime, ur vilka citronsyran kan utvinnas – med detta görs inte längre! Den framställs numera via en typ av fermentering där socker, glukossirap omvandlas till citronsyra. En viktig del av fermenteringen är tillsats av mikroorganismen Aspergillus niger (en mögelsvamp), också kallat svartmögel. Det är den som startar processen från socker till citronsyra.

Efter fermenteringen separeras mycelium från Aspergillus niger från citronsyran och den renas med hjälp av kol. Sedan kristalliseras, torkas och packas den rena citronsyran. Inga lösningsmedel (såsom benzen, propylenglykol, hexan, etanol m.fl.) används i denna process.

Citronsyra är det vanligaste surhetsreglerande medel som används i livsmedel och kosmetik. I livsmedel har det inget begränsat ADI-värde och tillsätts i läsk, godis, dessert, sylt och även i oljor och kött/fiskprodukter. Förutom att göra produkterna sura (och hjälper vissa konserveringsmedel att fungera bättre) har det också en antioxidant-effekt då det binder till sig metaller som järn och koppar som gör att härsknings- och oxidationsprocesser går fortare. Lite citronsaft på äpple och avokado förhindrar att de blir bruna!

I kosmetik används citronsyra för att reglera pH i produkter som flytande tvålar och – d.v.s. sänka pH vilket förbättrar produktens hållbarhet på flera olika sätt. Konserveringsmedel som natriumbenzoat fungerar bättre – och lågt pH har i sig själv en bakterie- och mögelhämmande effekt. Citronsyra används också för att få fram produkter som har samma pH som vår hud. Frisk hud håller pH 5,5, vilket gynnar de godamikroorganismer som vi har på huden. Skadliga bakterier och svamp trivs däremot inte i den sura miljön.



Senast visade produkter

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen