Kelp används mycket i det vaganska köket för att ge en havs smak. Kan kokas, stekas eller blötläggas.
Algaran är beläget i Malinmore, Glencolmcille, Southwest Donegal på Irlands nordvästra kust.
Alla AlgAran alger är handskördade genom en ekologisk rutin. Algerna skördas med maximal respekt och omsorg för den marina miljön. Skördade alger sköljs på stranden och torkas vid låga temperaturer för att bevara sitt näringsinnehåll på bästa sätt.
Vad innebär ekologiskt certifierade algprodukter? Den ekologiska certifieringen kräver att alla producerade alger är fri från föroreningar och genomgår regelbunden laboratorieanalys vilket skall säkerställa att algprodukterna är säkra att äta.
Innehåll: Ekologisk Irländskt torkat sjögräs (Laminaria digitata)
Ursprung: Irland
Rek dos: max 5g per dag
Näringsvärde per 100 g
Energi 122 kcal / 510 kJ
Fett 2 g
Varav mättat 0,9g
Kolhydrater 3,12 g
Varav sockerarter 0,007g
Protein 14,23 g
Fiber 29,5 g
Salt 4,6 g
Tillagning: Skall sköljas ordentligt i friskt vatten innan användning.
Sjögräs är en ingrediens som ska användas i små kvantiteter, precis som örter.
Kelpen kan koka med för att göra buljong och ge en havs smak till veganska recept. Kan kokas, stekas eller blötläggas.
Kan innehålla små skal och stenar
Skölj noga innan konsumtion
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter