Dulse är en röd havsalg som växer på de norra kusterna av Atlanten. Den är rik på jod.
Dulse algbladen är mörklila och har en lätt kryddig smak som gör den till en spännande ingrediens i köket.
INGREDIENSER: Ekologiska dulse algblad
(Palmaria palmata).
URSPRUNGSLAND: Frankrike.
NÄRINGSINNEHÅLL | Per 100g | Per 2g |
Energi | 826kJ/199kcal | 16,5kJ/4kcal |
Fett | 1,12g | 0,02g |
Varav mättade fettsyror | 0,4g | 0,008g |
Kolhydrater | 11,7g | 0,23g |
Varav sockerarter | <0,5g | <0,01g |
Fibrer | 36,4g | 0,73g |
Protein | 17,3g | 0,34g |
Salt | 5,1g | 0,1g |
Jod | 4,33mg (2886% av AI*) | 86,6μg (57,7% av AI*) |
AI* = Tillräckligt intag |
REKOMMENDERAD ANVÄNDNING:
2 tsk (10ml / 2g) dagligen. Algbladen kan användas som smaksättning i maträtter. Kan också blötläggas i vatten i 10 min för användning i soppor, sallader etc. Varning: det rekommenderade dagliga intaget bör inte överskridas. Bör inte intas av gravida, ammande, barn under 11 år och personer med metabola sjukdomar p.g.a. högt innehåll av jod. Kan innehålla spår av KRÄFTDJUR, FISK och BLÖTDJUR. Produkten bör inte användas som en ersättning för en balanserad och varierad kost. Lämplig för veganer.
FÖRVARING: Förvaras torrt, mörkt och svalt. Öppnad förpackning bör tillslutas för att undvika fukt och förlänga hållbarheten. Förvaras utom räckhåll för barn.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter