Rudolf Breuss var en österrikisk naturläkare som gjorde juicekurer till sina klienter. Biotta fick den exklusiva rätten att tillverka just den här drycken som innehåller bland annat rödbetor, selleri, morötter, potatis och rättika. Juiceblandningen utvecklades för många år sedan och det exakta receptet är en välbevarad hemlighet än i dag.
Rotfrukter innehåller få kalorier men mycket näring. De innehåller bland annat mycket kalium som bidrar till att behålla ett normalt blodtryck och en normal muskelfunktion. Rödbetor är naturligt rika på nitrat, ett ämne som väckt stort intresse bland idrottsutövare, näringsspecialister och forskare. Betans röda färgämne, betacyanin, är dessutom rik på skyddande polyfenoler. Morötter är fulla med nyttigheter och innehåller framför allt betakaroten som i kroppen omvandlas till A-vitamin. Vitamin A är livsnödvändig i små doser och har betydelse för syn, hud och slemhinnor.
För att kunna leverera produkter av högsta kvalitet har Biotta verkat för ett långsiktigt samarbete med sina ekologiska bönder. Biotta har full kontroll från fält till flaska, detta har medfört att juicerna blivit certifierade enligt EU-lövet och Bio Suisse. Biotta Breuss har för sin enastående smak och utmärkta kvalitet tilldelats en guldmedalj av det tyska jordbruksverket DLG.
Äppeljuice*, rödbetsjuice*#, morotsjuice*#, selleri juice*, apelsinjuice*, potatisjuice*#, rättikajuice*, citronsaft*.
Pastöriserad.
*Ekologisk.
#Mjölksyrajäst.
Näringsinnehåll per 100 ml
Energi | 170 kJ (41 kcal) |
Fett | 0,1 g |
- varav mättande fettsyror | 0,1 g |
Kolhydrater | 9,7 g |
- varav socker** | 8,1 g |
Protein | 0,05 g |
Salt | 0,1 g |
Kalium | 234 mg (12 %***) |
** innehåller naturligt socker
*** % av rekommenderade daglig dos
Drick 1 dl före varje måltid. Omskakas väl, serveras kyld.