KOMBICHA är kombucha med gott självförtroende från Bagarmossen, söder om Söder i Stockholm. Den är uppfriskande syrlig, mousserande och antingen naturell eller smaksatt med t.ex. färskpressad ekologisk ingefära, vildplockade fläderblommor eller annat. Vi har haft ambitionen att göra den godaste kombuchan, och vi tycker att vi har lyckats. Go get it, #FeedTheGoodInYou!
KOMBICHA är hantverksmässigt framställd i Bagarmossen på ekologiska ingredienser av en en rutinerad kombuchamakare med rötter i Asien och en driven hållbarhets-entusiast med spring i benen. Vi vill visa att kombucha kan vara kul och ett riktigt gott alternativ även för dem som inte är hälsonördar. Och vi vill göra det med omtanke om våra medmänniskor, miljön och samhället vi lever i. Det blir en spännande resa, häng med!
Fräsch kombucha med härlig smak från svenska ekologiska hallon.
Kombucha made in Bagarmossen, söder om Söder i Stockholm sedan 2016. Vi använder bara ekologiskt certifierade och egenplockade/egenodlade ingredienser. Och vi har klimatkompenserat från år 1.
Kombucha är en levande dryck med urgamla anor och framtiden för sig. Tillverkningsprocessen påminner om den för torr cider men istället för äppelmust börjar man med ekologiskt te. Förutom jäst innehåller kombuchakulturen snälla bakterier som konverterar alkohol till nyttigheter. Den färdiga drycken har lågt sockerinnehåll och innehåller b-vitaminer, antioxidanter, mineraler, organiska syror och enzymer. Och när du har druckit upp lever bakterierna fortfarande och kan fortsätta jobba i din mage – det sägs att 80 % av immunförsvaret hänger på mikroorganismerna där nere. Så varför ska man dricka läsk eller bubbelvatten om man kan dricka KOMBICHA?
Kombucha har en historia på över 2200 år och om den inte hade varit så god och speciell hade den säkert inte överlevt så länge. Från sitt ursprung, troligen i norra Kina, har den spritts över världen och börjar bli trendig även utanför skaran av de mest hälsomedvetna både i USA och i Sverige.
Läs mer om kombucha och hälsa.