Produkten har blivit tillagd i varukorgen
CartDin varukorg är tom!  
Varumärke: Svensk KombuchaArtikelnummer: 4923

Svensk Kombucha Hallon/Citron 250 ml

Hälsa ska vara enkelt. Kombucha är kort och gott ett te som genom en jäsningsprocess fyllts med vitaminer, nyttiga bakterier och antioxidanter. Det enda vi gjort är att stoppa det i en flaska åt dig.

Kombucha består av levande bakteriekultur som kan verka lugnande för magen och matsmältningen. Tack vare organiska syror och enzymer som bildas under bryggprocessen kan kombucha ha detoxande effekt på kroppen samt öka mättnadskänslan och fungerar därför bra i samband med träning och yoga.

Kombucha är rik på b-vitaminer som hjälper kroppen att ta upp energi ur maten och bryta ned fett. B-vitaminerna ser dessutom till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska. Teet den bryggs på innehåller antioxidanter som skyddar kroppens celler mot fria radikaler vilket höjer immunförsvaret.

Kombucha är en mjölksyrabakteriekultur som fermenteras (jäser) med ekologiskt te. Under processen bildas alla näringsämnen.

Kombucha började framställas redan 220 f.Kr i Kina och kallades då för Livets Elixir. Kombucha är lätt kolsyrat, fermenterat ekologiskt te och är ett "Raw food". Raw food innebär att livsmedlet inte hettats upp under framställningen vilket gör att alla färska näringsämnen finns kvar.

Drick en Kombucha till frukost, drick den under dagen när du blir sugen på något uppfriskande eller till middagen. Fyll på med Kombuchaenergi i samband med yoga och träning. Utmärkt alternativ till snacks eller som alkoholfritt val istället för ett glas vin på kvällen.

 

Svensk Kombucha bryggs på ekologiskt te,svenskodlat socker (används till fermenteringen)och Kombuchakultur (Acetobacter, Gluconacetobacter, Saccharomyces).

Varje flaska är kärleksfullt bryggd och lagrad för hand i Stockholm. Kombucha är lätt kolsyrad så var försiktig när du öppnar den. Förvaras i kylskåp och undvik direkt solljus. Öppnad flaska bör konsumeras inom tre dygn. Rekommenderat dagligt intag 100ml – 250ml.

 

En Naturell Kombucha innehåller per 100ml:

Kalorier/Energi 79 kJ/19 kcal

Protein <0,3 g

Fett 0,1g

Kolhydrater 4,4 g

- varav sockerarter 4,2 g

Antioxidanter

Epicatechin 2,0mg

Vitaminer

B1 (118% RDI) 1,3mg

B6 (186% RDI) 2,6mg

Organiska syror

Mjölksyra 70,0mg

Ättiksyra 3,0mg

Bakteriekultur

Acetobacter

Gluconacetobacter

Enzymer

 

Första fotspår i historien om Kombucha hittar man från 220 f.Kr. Forskare tror det var första kejsardömet i Kina, den mytomspunna Qindynastin, som började brygga drycken och kallade den då för Livets Elixir. I antika japanska texter omnämns Kombucha första gången år 414 e.Kr då kejsare Inkyò besvärades av matsmältningsproblem och tillkallade därför sin läkare, dr Kombu, som introducerade Kombucha i det japanska hovet och enligt sägnen ska ha gett drycken dess namn.

Under 60-talet började Österrikiska forskare intressera sig för Kombucha och kom fram till att den var minst lika nyttig som yoghurt tack vare sin mjölksyrabakteriekultur vilket gjorde drycken populär i Europa.

Stora genombrottet för Kombucha under senare tid kom 1993 när den slog igenom i USA då Tom Valentine, författare, radiopratare samt grundare av en av USAs största hälsokostkedjor, skrev en lång artikel i Search for Health om Kombuchans nyttiga egenskaper vilket satte igång en explosion av hälsodebatter i media kring Kombucha.

 

Svensk Kombucha är ett litet mikrobryggeri på Gärdet i Stockholm som startade verksamheten våren 2011. Vi började dricka Kombucha under våra collegeår i början av 2000-talet i USA där den är en vanlig hälsodryck. Tillbaka i Sverige saknade vi "Booch" och satte därför igång att brygga vår egen.



Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Hälsa ska vara enkelt. Kombucha är kort och gott ett te som genom en jäsningsprocess fyllts med vitaminer, nyttiga bakterier och antioxidanter. Det enda vi gjort är att stoppa det i en flaska åt dig.

Kombucha består av levande bakteriekultur som kan verka lugnande för magen och matsmältningen. Tack vare organiska syror och enzymer som bildas under bryggprocessen kan kombucha ha detoxande effekt på kroppen samt öka mättnadskänslan och fungerar därför bra i samband med träning och yoga.

Kombucha är rik på b-vitaminer som hjälper kroppen att ta upp energi ur maten och bryta ned fett. B-vitaminerna ser dessutom till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska. Teet den bryggs på innehåller antioxidanter som skyddar kroppens celler mot fria radikaler vilket höjer immunförsvaret.

Kombucha är en mjölksyrabakteriekultur som fermenteras (jäser) med ekologiskt te. Under processen bildas alla näringsämnen.

Kombucha började framställas redan 220 f.Kr i Kina och kallades då för Livets Elixir. Kombucha är lätt kolsyrat, fermenterat ekologiskt te och är ett "Raw food". Raw food innebär att livsmedlet inte hettats upp under framställningen vilket gör att alla färska näringsämnen finns kvar.

Drick en Kombucha till frukost, drick den under dagen när du blir sugen på något uppfriskande eller till middagen. Fyll på med Kombuchaenergi i samband med yoga och träning. Utmärkt alternativ till snacks eller som alkoholfritt val istället för ett glas vin på kvällen.

 

Svensk Kombucha bryggs på ekologiskt te,svenskodlat socker (används till fermenteringen)och Kombuchakultur (Acetobacter, Gluconacetobacter, Saccharomyces).

Varje flaska är kärleksfullt bryggd och lagrad för hand i Stockholm. Kombucha är lätt kolsyrad så var försiktig när du öppnar den. Förvaras i kylskåp och undvik direkt solljus. Öppnad flaska bör konsumeras inom tre dygn. Rekommenderat dagligt intag 100ml – 250ml.

 

En Naturell Kombucha innehåller per 100ml:

Kalorier/Energi 79 kJ/19 kcal

Protein <0,3 g

Fett 0,1g

Kolhydrater 4,4 g

- varav sockerarter 4,2 g

Antioxidanter

Epicatechin 2,0mg

Vitaminer

B1 (118% RDI) 1,3mg

B6 (186% RDI) 2,6mg

Organiska syror

Mjölksyra 70,0mg

Ättiksyra 3,0mg

Bakteriekultur

Acetobacter

Gluconacetobacter

Enzymer

 

Första fotspår i historien om Kombucha hittar man från 220 f.Kr. Forskare tror det var första kejsardömet i Kina, den mytomspunna Qindynastin, som började brygga drycken och kallade den då för Livets Elixir. I antika japanska texter omnämns Kombucha första gången år 414 e.Kr då kejsare Inkyò besvärades av matsmältningsproblem och tillkallade därför sin läkare, dr Kombu, som introducerade Kombucha i det japanska hovet och enligt sägnen ska ha gett drycken dess namn.

Under 60-talet började Österrikiska forskare intressera sig för Kombucha och kom fram till att den var minst lika nyttig som yoghurt tack vare sin mjölksyrabakteriekultur vilket gjorde drycken populär i Europa.

Stora genombrottet för Kombucha under senare tid kom 1993 när den slog igenom i USA då Tom Valentine, författare, radiopratare samt grundare av en av USAs största hälsokostkedjor, skrev en lång artikel i Search for Health om Kombuchans nyttiga egenskaper vilket satte igång en explosion av hälsodebatter i media kring Kombucha.

 

Svensk Kombucha är ett litet mikrobryggeri på Gärdet i Stockholm som startade verksamheten våren 2011. Vi började dricka Kombucha under våra collegeår i början av 2000-talet i USA där den är en vanlig hälsodryck. Tillbaka i Sverige saknade vi "Booch" och satte därför igång att brygga vår egen.

Andra har även köpt
Produkter

Handla

Information