Basilika-frön från Italien
Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli
Basilika är en populär krydda och medicinalväxt! Redan efter 2-3 veckor, går basilikan perfekt att skörda efterhand som bladen växer sig tillräckligt stora. Klipp basilikan över lägsta bladparet för att de ska växa upp på nytt. 40 g frön motsvarar ca 4 matskedar.
Förutom den underbara smaken har basilika visat sig ha antibakteriella egenskaper och innehålla höga mängder antioxidanter.
Hur odlas de?
Basilikafrön sprids ut på jordyta och hålls fuktiga med sprejflaska. De vill ha något sorts lock över sig, tills grodden har rotats. Så fort basilikan har fått sitt andra bladpar och kan knipsas av över lägsta bladparet kan de skördas, detta brukar ta 2-3 veckor.
Kryddskott är skott som odlas tätt i jord och utvecklar ett flertal bladpar per stam. För att detta ska kunna ske behövs solljus eller växtbelysning. Kryddskott klipps av så att fler skott kan komma upp.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter