Koriander-frön från Italien
Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli
Koriander är en populär krydda och medicinalväxt! Redan efter 2-3 veckor, går koriandern att skörda efterhand som bladen växer sig tillräckligt stora. Klipp koriandern över lägsta bladparet för att de ska växa upp på nytt. 40 g räcker motsvarar 6-7 matskedar frön.
Koriander som medicinalväxt kan spåras tillbaka så långt som 3000 år. Inom den ayurvediska läkekonsten har den använts mot magbesvär och njurproblem.
Hur odlas de?
Koriander sprids ut på jordyta och hålls fuktiga med sprejflaska. De vill helst ha lock över sig, tills grodden har rotats. Så fort koriandern har fått sitt andra bladpar och kan knipsas av över lägsta bladparet kan de skördas, detta brukar ta 2-3 veckor.
Kryddskott är skott som odlas tätt i jord och utvecklar ett flertal bladpar per stam. För att detta ska kunna ske behövs solljus eller växtbelysning. Kryddskott klipps av så att fler skott kan komma upp.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter