Kuzu (eller Kudzu) är en stärkelse med len
textur och neutral smak som utvinns ur en
rot. Glutenfri. Används för att göra grytor och soppor tjockare, men är också vanlig i bakning och desserter.
Ingredienser: Ekologisk vildskördad kuzurot (Pueraria lobata).
Används så här:
Tryck till så bitar/klumpar delar sig.
Rör ut i liten mängd kallt vatten.
Tillsätt blandningen i soppan / grytan.
Värm upp, rör kontinuerligt tills vätskan tjocknar.
En halv till en matsked kuzu är lagom till en cup (2,83 dl).
Näringsinnehåll:
• Energi: 1430 kJ / 342kcal
• Fett: 0,5 g
• Kolhydrater: 83,8 g
• Varav sockerarter: 0 g
• Protein: 0,2 g
• Salt: 0,031 g
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter