Vetenskaplig studie visar att kost fri från sädesslag (glutenfri kost) är bra för reumatiker. Alf Spångberg har under lång tid studerat födans betydelse för vår hälsa. Bl.a. har han under ett 10-tal år bedrivit forskning på Karolinska där glutenfri vegankost ingick i ett kostexperiment med ett 30-tal patienter. Gröten är således baserad på såväl lång erfarenhet som vetenskapliga rön.
Att gröten är fri från sädesslag ligger i tiden. Enligt Dr Ragnar Bergs koststudier mår man bättre på basisk föda. Detta gäller inte minst reumatiker.
Fri från sädesslag
Glutenfri
Alla ingredienser är ekologiska
Rik på kostfiber
Proteinkälla
Säljs i påsar om 750 g i hälsokostbutiker och eko-butiker.
Det är viktigt med en balanserad och mångsidig kost samt hälsosam livsstil.
Innehåller Quinoa, Amaranth, Bovete, Hirsflingor, hela Linfrön. Alla ingredienser är ekologiskt odlade. Finns även med russin.
Näringsvärde per 100 g torr vara: | |
---|---|
Energivärde | 1537 kJ / 367 kcal |
Fett | 7,3 g |
- Varav mättade fettsyror | 1,1 g |
Kolhydrater | 58,9 g |
- Vara sockerarter | 1,0 g |
Fiber | 9,0 g |
Protein | 13 g |
Salt | <0,01 g |
Per portion 75 g torrvara – Linfrö 9,5 g
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter