Kakaon är hackad för hand och varje bit presenterar sig med vackra lager. Pachamama betyder moder jord på Quechua. Med denna kakao får du inte bara en boost av vitaminer, mineraler och näringsämnen, du får även möjlighet att få en djupare kontakt med dig själv – och moder jord.
När kakaobönorna skördas är skalet sprucket och kakaobönorna, som ligger i fruktkött, samlas in. Bönorna fermenteras sedan över 2-3 dagar, varefter de torkas i solen. När kakaobönorna är torra tar man av skalet och maler dessa till en pasta. Hela processen är kontrollerad, hanteras av manuellt arbete och ingenting tas bort eller läggs till kakaon.
Med sitt höga näringsinnehåll rankas ceremoniell kakao som en superfood. 100% kakao är naturligt bitter. Detta gör det till en intensiv upplevelse som kan kännas i hela kroppen. Att dricka Pachamama kakao hjälper till att göra klarhet av tankar och mentala blockeringar och öppnar upp för njutning, glädje och vitalitet. Det är som att få en energi och fokus boost utan den välbekanta dippen från andra stimulantia. Pachamama Kakao skapar en koppling till hjärtat och ökar förmågan att lyssna på det. En upplevelse av balans inifrån kommer att växa med tiden.
Att dricka Pachamama kakao är som att dricka en bit av moder jord, med alla de kreativa egenskaper hon erbjuder.
Krav på cermoniell kakao:
- Ekologiskt odlad
- Manuell hantering. Inga industrimaskiner används
- Ingen stor industri. Kakaon kommer från små gårdar.
- Hållbar odling. Kakaon odlas av bönder som är respekterade. Jorden får näring, inte korroderad.
- Soltorkade bönor. Bönorna är det inte maskinrostade.
Näringsvärde per 100 g
Energi | 1887 kj /451 kcal |
Fett | 43,3 g |
- varav mättat fett | 9,29 g |
Kolhydrat | 15,36 |
- varav sockerarter | <0,7 g |
Fiber | 29,99 g |
Protein | 26,96 g |
Salt | 0,02 g |
Ingredienser
Single Estate Criollo Kakaobönner*, *=ekologiskt jordbruk i Peru