Produkten har blivit tillagd i varukorgen
CartDin varukorg är tom!  
Varumärke: ClearspringArtikelnummer: 7662

Clearspring Jackfruit bitar 500g EKO

43 kr
Finns i lager
Ej i lager, beställningsvara.
.
Ej i lager, beställningsvara.

Jack in the Jar! - från Sri Lanka

Vi är glada över att kunna lansera ekologisk ung Jackfrukt i en glasburk istället för en plåt, från soliga Sri Lanka.

Jackfrukt är en mångsidig växtbaserad ingrediens känd för sin unika struktur och milda smak. Den tar till sig alla smaker och smaksättningar som den blandas med. Prova att tillverka pulled Jackfruit med Teriyaki-sås, eller rör ner bitarna med aromatiska kryddor för att skapa en läcker vegansk curry.

 

Ingredienser: jackfrukt*, vatten, havssalt, limejuice*.
*Ekologisk

 

Recept: Japanese Umami Jackfruit burger with the Happy Pear

 

Ingredienser

Jackfruit:

1 burk Clearspring Jackfruit

1 msk Clearspring Miso råris

2 msk Clearspring Tamari sojasås

2 msk lönnsirap

1 msk Clearspring sesamolja

 

Tofusås:

1 paket Clearspring tofu -. silke

1 msk Clearspring sesamolja

4-5 bitar av Clearspring torkad Shiitakesvamp - blötlagd i varmt vatten

2 msk kokosgrädde

 

Tillbehör:

2 burgarbröd

skivad gurka

2-3 bitar av Clearspring inlagd sushi ingefära

1 paket Clearspring alg Crispies original

 

Tillagning

Låt jackfruiten rinna av och dela den i små bitar. Tillsätt 1 msk sesamolja i stekpanna på medelvärme och sedan jackfruit. Stek i ett par minuter. I separat skål blandas tamari, miso och lönnsirap. Häll såsen över jackfruiten och låt koka i ca 3 minuter. Häll över i skål, spara pannan till senare.

 

Skär den blötlagda shiitaken i tunna skivor. Använd separat panna på medelvärme och tillsätt sesamolja, shiitake och tillaga ett par minuter. Häll av vattnet från tofun och smula ner den i pannan. Tillsätt kokosgrädde (den feta delen) och smaksätt med tamari. Mixa slät i blender. Häll i skål och låt svalna.

 

Nu är det dags att montera burgaren!

Rosta brödet ett par minuter i pannan du stekte jackfruiten i. Bred den krämiga såsen på basbrödet tillsammans med ett lager av alg crispies. Placera en generös mängd jackfruit och ett lager inlagd ingefära och sedan gurka. Bred ett till lager tofusås på översta brödet. Klart!

 

Receptet räcker till 2-3 burgare. Receptet är framtaget i samarbete med The Happy Pear, Irland. https://thehappypear.ie

Andra har även köpt
Produkter

Handla

Information