Strimlad syrad vitkål och morot kryddad med curry.
Smakprofil
En intensiv smak av nostalgisk curry balanserad med en fräsch syrlighet. Klara element av örter som associeras med smörgåskrasse. En underliggande ton an fänkål och vitlök.
Passande råvaror
Kassler, curry och syran kommer gifta sig direkt med kasslerns sälta och rökighet. Vit fisk, Man får några väldigt trevliga associationer till fänkål som passar utmärkt till pocherad eller grillad vit fisk.
Serveringsförslag
Stekt kassler, fransk potatissallad med trevliga sommarprimörer och en stor sked curry surkål!
Kylvara max +8°C. Öppnad burk bör förbrukas inom 3 veckor.
Tistelvind använder sig av enbart ekologiskt odlade svenska grönsaker som sedan syras med omsorg. Mjölksyrejäsningen är en förädling och konserveringsform som sker med hjälp av mikroorganismer som finns på grönsakerna. Det ger en näringsrik och hållbar inläggning, utan främmande ämnen. Naturens egen konserveringsform.
Ingredienser
Vitkål*, morot*, kålrot*, curry*, havssalt, kryddor** (däribland bockhornsklöver och vitlök) *KRAV-godkänd, **EU-ekologisk. Innehåller levande mjölksyrebakterier.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter