Kikärtsmjöl är ett finkornigt, naturligt glutenfritt mjöl som görs helt av kikärtor. Kikärtsmjöl är en vanlig ingrediens i det indiska köket och kallas ’gram’ på Hindi. Mjölet har en vacker ljusgul ton med nötigt inslag.
Använd mjölet när du bakar bröd, i plättar och pannkakor (gärna matiga varianter som vispas ihop på kikärtsmjöl, vatten, lite havssalt och kryddor som gurkmeja och torkade örter, stek sedan gyllenbruna och frasiga i panna och servera varma till currygrytor eller soppa). Passar även bra i bakverk, nyttiga sötsaker, som bas i falafel samt bindmedel i grönsaksbiffar och rotfruktsbollar.
Ingredienser: Ekologiska kikärtor.
Energi (kJ/kcal): 1418/337
Fett (g): 5,9
varav mättat (g): 0,2
Kolhydrater (g): 44,0
varav sockerarter (g): 2,4
Protein (g): 19,0
Fiber (g): 15,5
Salt (g): 0,01
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter