Guarmjöl (Guar gum/guarkärnmjöl/guargummi) Eko Matkvalitet
Förtjockningsmedel. Guarmjöl Eko matkvalitet Rik på galactomannan min. 82%. Gluten- och laktosfritt.
Stabiliserar och förtjockar dressingar, desserter, såser, dipsåser, soppor, marmelad mm. Kan användas kallt och varmt. En halv tsk (1 gram) till 150-200 ml mat. Genom en liten tillsats i bröd förlänger guarmjölet brödets saftighet. Används främst till mat. Om den används i hudvårdsprodukter har den främst förtjockande effekt.
Naturliga polysackarider som när de blandas och vispas med vatten bildar geléer vilka ger skydd och mjukhet till huden. Geléer är utmärkta att använda när aktiva, vattenlösliga ämnen skall spädas ut för att kunna användas på huden. Exempel på sådana är aloegelé, cirkulationsgelé med rosmarin, arnicagelé och tea treegelé.
Vetenskapligt namn: Cyamopsis tetragonolobus E 412
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter