Cassavamjöl
- glutenfritt
- bindande egenskaper, vilket är uppskattat av alla som vill baka glutenfritt
Cassava kallas även Maniok eller yuca och är en buskartad ört som bildar stora rotknölar. Dessa knölar odlas på många ställen i världen och är ett viktigt baslivsmedel i Afrika, Asien och Sydamerika. Eftersom mjölet av cassava har en neutral smak och dessutom har en bindande förmåga är det ett bra alternativ till vetemjöl.
Roten i sin råa form innehåller cyanidliknande ämnen och det är mycket viktigt att kunna tillaga cassavaroten på rätt sätt. Vid tillverkning av cassavamjöl har man såklart kontrollerat att det är säkert att äta så det är inget att oro sig för.
Latinskt namn: Manihot esculenta
Ingredienser: 100% ekologiskt fint mjöl av cassavarot
Ursprung: Brasilien
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Användning: Kan byta ut vetemjöl rakt av i de flesta recept. Passar också bra till att reda såser och stuvningar.
Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 1481kJ/354 kcal
Fett: 0 g
- varav mättat fett: 0 g
Kolhydrater: 86 g
- varav sockerarter: 1,3 g
Fibrer: 6 g
Protein: 1,8 g
Salt: 0,003 g