Vårt ekologiska bananmjöl tillverkas av gröna omogna matbananer som även kallas Plantain. Bananmjölet innehåller Resistent Stärkelse 2 (RS2) -en typ av stärkelse som inte tas upp i tunntarmen, utan når tjocktarmen oförändrat, där det smälter och omvandlas till näring åt de goda tarmbakterierna.
Rekommenderade mängden Experter föreslår att äta upp till två matskedar per dag av mjöl, vilket motsvarar 30 gram av maten.
Hur man konsumerar grönt bananmjöl Idealiskt är att konsumera detta mjöl med andra livsmedel. Det kan blandas med juicer, smoothies och soppor, konsumeras med frukt, eller integreras i massor av pajer och kakor.
Pannkaka Recept: Vispa ihop 3 st ägg, 6 msk Grönbanan mjöl, 2 dl vatten och lite salt. Stek i kokosfett. Rör om i smeten mellan varje stekning.
Ingredienser: Bananmjöl*
*Ekologiskt certifierad ingrediens.
Ursprungsland: Peru.
Näringsvärde per 100g:
Energi 1523kJ/364 kcal
Fett 0g - varav sockerarter 0g
Kolhydrater 87,2g
- varav sockerarter 28g
Protein 3.6g
Salt 0g
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter