Teffmjöl kommer från teffkornet som är ett glutenfritt, näringsrikt sädesslag som bland annat odlas i Etiopien där mjölet ofta används i det traditionella pannkaksliknande tunnbrödet Injera. Mörkt teffmjöl görs på hela teffkornet inklusive skal och innehåller mycket mineraler, såsom kalcium och magnesium, fibrer, och alla essentiella aminosyror. Med en nötaktig och lite sötaktig smak passar mjölet till bakverk såsom kakor, bröd, pizzadeg och pannkakor. I matlagning fungerar det utmärkt till redning av såser och soppor.
Ingredienser Ekologiskt, råtorkat mörkt teffmöl (100%).
Ursprungsland: Spanien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 1464,4 kJ/350 kcal,
Fett: 3 g,
- varav mättat fett: 0,7 g,
Kolhydrater: 68 g,
- varav sockerarter: 1,4 g,
Protein: 10 g,
Salt: 0,02 g.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter