Lilla misoskolan
Det finns många olika sorters miso att hålla koll på. Lär känna några av våra favoriter:
Shiro miso - tillverkas av jästa sojabönor och ris. Eftersom jäsningsprocessen, tar två till sex veckor och jäsningen sker endast på ris, är smaken mild och lite söt. Kan användas som bas i soppor och är perfekt tillsammans med grönsaker.
Genmai miso - är gjord på sojabönor och opolerat brunt ris. Den har en mediumstark smak, vilket gör den idealisk som en bas för misosoppa, fisk och grönsaksrätter, såser och dressingar.
Mugi miso - är tillverkad av sojabönor och korn, och gör sig särskilt bra med grönsaker, tofu och sjögräs.
Miso hatcho - är en stark, opastöriserad sojapasta som på ett traditionellt japanskt sätt fermenteras i minst 24 månader. Används som krydda för soppor, såser, grönsaker, kött- och skaldjursrätter.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter