Kanelstång Ceylon
Vår ceylon kanel kommer från trädet Cortex Cinnamomi zeylanici i Sri Lanka och är det man kallar för äkta kanel. Den ska inte förväxlas med kassiakanelen som är betydligt billigare och innehåller det giftiga ämnet kumarin i en betydligt högre grad än vad ceylon kanelen gör. Detta är den kanel som klassiskt används i stora delar av världen och som man alltså bör vara mycket försiktig med.
Kanelstången tillverkas när man skalar av trädets bark, rullar ihop och torkar den. Ceylonkanelen har tunnare bark än kassiakanelen och är också ljusare i färgen. Även smaken skiljer sig mellan kanelsorterna och är man van vid den klassiska smaken av kassia kanelen så kan man bli förvånad av ceylonkanelens fruktiga smak.
Latinskt namn: Cinnamonum zeylanicum
Ingredienser: ekologiskt kanelstång av ceylon
Ursprung: Sri Lanka
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Användning: Kanelstång ger den lite extra lyxiga kanel-känslan och smaken. Lägg i mjölken när du kokar varm choklad, eller när du bereder din gröt på morgonen. Kanel används också mycket under juletiden och i bakverk.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter