Sukrin sötningsmedel är ett naturligt och kalorifritt alternativ till socker. Smakar och ser ut som socker.
Sukrin påverkar inte blodsockret med noll GI och är tandvänligt.
Sukrin kan användas som vanligt socker i sylt, bakning och desserter.
Sukrin är ett naturligt sötningsmedel som tillverkas ur vanligt druvsocker genom en jäsningsprocess, sk. fermentering. Det är ett likartat sätt som för tillverkning av till exempel för soja eller yoghurt. Efter jäsningen torkas, filtreras eller kristalliseras produkten till Sukrin.
Sukrin består till 100% av erytritol, som i naturen finns till exempel i vindruvor, meloner och svampar, och även i jästa livsmedel såsom vin, vissa ostar och i sojasås. Människan har nyttjat erytritol lika länge som hon lagt in livmedel via jäsning – alltså i tusentals år.
Sukrin är inte socker eller fruktsocker, eller t ex aspartam eller sucralos. Sukrin är ett helt nytt, unikt sötningsmedel. Sukrin är kalorifri som de konstgjorda sötningsmedlen, men en lika naturlig produkt som vanligt socker.
En bättre kombination får du leta efter – men behöver inte det längre! Passar till tex. bakning, sötning och tillverkning av godis.
Bakverk som görs av jäst kräver en jäsningstid som är längre än normalt. Söttman i Sukrin är ca 75% jämfört med vanligt socker.
Näringsvärde per 100 g
Energi | 0 kJ/0 kcal |
Fett | 0 g |
- varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 100 g |
- varav sockerarter | 0 g |
- varav polyoler | 100 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |
Ingredienser
Sötningsmedel erythritol