Persgårdens solmogna hackade dadlar är helt utan tillsatser. Dadlar är ett naturligt och nyttigt sötningsalternativ. Hackade dadlar används till brödbak, i din müsli eller som snacks, gärna ihop med nötter, andra torkade frukter och/eller mörk choklad.
Utöver den naturligt söta smaken bidrar den torkade frukten med värdefulla vitaminer & mineraler och även en lång rad mikroskopiska växtämnen.
Ingredienser:
Dadlar (K), Sojamjöl (E)
(K) = KRAV Ekologiskt ingrediens
(E) = EU Ekologiskt ingrediens
* Ekologiskt certifierad ingrediens.
Ursprungsland:
Pakistan.
Förvaring:
Torrt och svalt.
Egen dadelpasta:
1 del dadlar mixas med 2 delar vatten.
Dadelsirap
Mixar i mer vatten.
Förvarar i kylskåp upp till en vecka.
Näringsvärde per 100 g
Energi | 1213 kJ/290 kcal |
Fett - varav mättat fett | 1,5 g 0,3 g |
Kolhydrat | 65,1 g |
- varav sockerarter | 59,1 g |
Friber | 7 g |
Protein | 3,9 g |
Salt | 0,01 g |
Näringsämne | 100 g |
---|---|
Kalcium | 59 mg |
Fosfor | 63 mg |
Järn | 3 mg |
Magnesium | 58 mg |
Kalium | 715 mg |
Natrium | 1 mg |
Niacin | 2,2 mg |
Vitamin A | 15 µg |
B1 | 0,07 mg |
B2 | 0,1 mg |
B6 | 0,2 mg |
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter