Valnöten är en av våra mest använda och välkända nötter i det svenska folkhemmet. Valnöten härstammar från Persien och har funnits så länge som över sjutusen år. Nöten är mycket rik på omättade fettsyror, folacin, kalcium och B6-vitamin. Valnötter är goda att ha i bakverk och sallader eller att äta som godis.
Valnötter ger utsökt smak till rustika bröd, kakor och tårtor (allra helst med choklad!). Krossade tillför de knapriga, nötiga inslag i couscous, råris, bulgur och quinoa. Även goda i dippar och röror som libanesisk ’Mhamara’ med paprika, chili. Prova att göra ett nyttigt ’omega-3 strössel’, blanda hackade valnötter, krossade pumpafrön och noriflingor – det förgyller måltider, sallader och kroppen med näring, kärlek och mycket smak!
Ingredienser:
Ekologiska VALNÖTTER.
Energi (kJ/kcal): 2738/618
Fett (g): 65.2
varav mättat (g): 6.0
Kolhydrater (g): 7.0
varav sockerarter (g): 2.6
Protein (g): 15.2
Fiber (g): 6.7
Salt (g): 0.01
Förvaras: Torrt och svalt, gärna i kylskåp.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter