Druvkärnolja
Kallpressad ekologisk (Grape seed oil)
Torr olja rik på speciella antioxidanter, passar i anti-ageingprodukter samt massage- och hudoljor.
Smakfull druvkärnolja! God i sallader och annan kall mat.
Oljetyp: Torr
Användningsområde: invärtes och utvärtes
Det finns över 1 400 sorters vinrankor. Vinrankorna är klätterbuskar. Deras bär, vindruvan, är mycket saftig och förekommer i många olika färger. Den är rik på druvsocker och organiska syror. I varje vindruva finns en till två kärnor, som innehåller 5-20 % olja. Vindruvor används huvudsakligen till vinframställning och kärnorna blir restprodukt vid tillverkningen. Kärnorna tvättas och torkas innan man tar fram oljan. Oljeframställningen sker i Frankrike, Spanien, Italien och Kalifornien genom varmpressning, extraktion och en kraftig raffinering. Slutresultatet blir en billig doft, smak och färglös olja. Druvkärnsolja används som mat- och stekolja. En viss del finner sin väg till kosmetiska produkter. Den återfinns ofta i aromaterapiprodukter
Vetenskapligt namn: Vitis Vinifera Sees Oil
Växtdel: Frö
Ursprungsland: Tyskland
Fettsyresammansättning
Palmitinsyra C16:0…………….7%
Stearinsyra C18:0……………3,5%
Arakinsyra C20:0……………0,2%
Palmitolsyra C16:1…………0,1%
Oljesyra C18:1…………………16%
Gadoljesyra C20:1………….0,2%
Linolsyra C18:2………….69-75%
Alfalinolensyra C18:3…….0,5%
Arakidonsyra C20:4……….0,2%
Stelningspunkt: Ca-5°C
Vissa fettsyror i oljorna kan stelna helt eller delvis i lägre temperaturer, t.ex vid förvaring i kylskåp eller i transport vintertid. Lägg i vattenbad eller vid ett element för att dom ska smälta. Detta påverkar inte oljans kvalite eller egenskaper.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter