Produkten har blivit tillagd i varukorgen
CartDin varukorg är tom!  
Varumärke: CrearomeArtikelnummer: 1375

Crearome Druvkärnolja Kallpressad Eko 100ml

155 kr
Finns i lager
Slut i lager
.
Slut i lager

Mängdrabatt:

Druvkärnolja

Kallpressad ekologisk (Grape seed oil)

Torr olja rik på speciella antioxidanter, passar i anti-ageingprodukter samt massage- och hudoljor.

Smakfull druvkärnolja! God i sallader och annan kall mat.

Oljetyp: Torr

Användningsområde: invärtes och utvärtes

Det finns över 1 400 sorters vinrankor. Vinrankorna är klätterbuskar. Deras bär, vindruvan, är mycket saftig och förekommer i många olika färger. Den är rik på druvsocker och organiska syror. I varje vindruva finns en till två kärnor, som innehåller 5-20 % olja. Vindruvor används huvudsakligen till vinframställning och kärnorna blir restprodukt vid tillverkningen. Kärnorna tvättas och torkas innan man tar fram oljan. Oljeframställningen sker i Frankrike, Spanien, Italien och Kalifornien genom varmpressning, extraktion och en kraftig raffinering. Slutresultatet blir en billig doft, smak och färglös olja. Druvkärnsolja används som mat- och stekolja. En viss del finner sin väg till kosmetiska produkter. Den återfinns ofta i aromaterapiprodukter

Vetenskapligt namn: Vitis Vinifera Sees Oil

Växtdel: Frö

Ursprungsland: Tyskland

Fettsyresammansättning

Palmitinsyra C16:0…………….7%

Stearinsyra C18:0……………3,5%

Arakinsyra C20:0……………0,2%

Palmitolsyra C16:1…………0,1%

Oljesyra C18:1…………………16%

Gadoljesyra C20:1………….0,2%

Linolsyra C18:2………….69-75%

Alfalinolensyra C18:3…….0,5%

Arakidonsyra C20:4……….0,2%

Stelningspunkt: Ca-5°C

Vissa fettsyror i oljorna kan stelna helt eller delvis i lägre temperaturer, t.ex vid förvaring i kylskåp eller i transport vintertid. Lägg i vattenbad eller vid ett element för att dom ska smälta. Detta påverkar inte oljans kvalite eller egenskaper.

Andra har även köpt
Produkter

Handla

Information