Betala med Svea eller PayPal

Fri frakt över 999 kr (inom Sverige)

Snabba leveranser (lagervara 1-3 dagar)

Fysisk butik i Stockholm

Vår hemsida har fått ett nytt utseende! Vi firar det med en rabattkod på 5%, ange NY05 i kassan.

Crearome Aprikoskärnolja Kallpressad Eko 100 ml

129 kr
Finns 2 st i butiken
Beställningsvara
Endast få kvar i lagret (2 st)
Beställningsvara

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.

Produktbeskrivning:

Aprikoskärnolja kallpressad ekologisk

Aprikoskärnoljan är en halvfet och stabil olja som tåls bra av de flesta. Aprikoskärnolja är ett alternativ till mandelolja, för dem som inte tål den. Oljan passar bra vid halvtorr, mogen och känslig hud. Även vid klåda på känslig och inflammerad hud. Aprikoskärnoljan gör huden mjuk, smidig och elastisk.

Utvinns ur den inre kärnan i aprikosen.

Även en fin matolja. 

Oljetyp: Halvfet

 

Aprikoskärnolja ekologisk

 

Aprikosträdet är ett upp till nio meter högt träd i vilt tillstånd, men odlat har det oftast lägre höjd. Det är nära släkt med plommon-, körsbärs- och persikoträdet och härstammar från Turkiet och södra delarna av Ryssland. Trädet odlas i Kina, södra Europa, Kalifornien och Turkiet.

 

Man säljer de färska eller torkade frukterna alternativt använder dem till juiceproduktion. Inne i den hårda kärnan, som avlägsnas vid hantering, finns ett litet frö som innehåller 45% olja. Ur detta frö pressas oljan fram. Den mesta aprikoskärnoljan raffineras för att passa kosmetikindustrin, där oljan används i störst utsträckning. En liten produktion av kallpressad ekologisk aprikoskärnolja tas dock fram av turkiska frön. Oljan påminner i sin fettsyresammansättning om både mandel- och persikokärnolja, då det är oljesyran som dominerar.

 

Vetenskapligt namn: Prunus armeniaca Oil

Växtdel: Kärna

Ursprungsland: Turkiet

 

Fettsyresammansättning

Palmitinsyra C16:0…….3-6%

Stearinsyra C18:0………1-3%

Palmitolsyra C16:1…….0,5%

Oljesyra C18:1……..58-74%

Linolsyra C18:2…….20-30%

Alfalinolensyra C18:3….1%

 

Stelningspunkt -15°C

Vissa fettsyror i oljorna kan stelna helt eller delvis i lägre temperaturer, t.ex vid förvaring i kylskåp eller i transport vintertid. Lägg i vattenbad eller vid ett element för att dom ska smälta. Detta påverkar inte oljans kvalite eller egenskaper.



Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen