Terrasana Instant Wakame 50 g
Wakame är en brunalg med en ganska mild smak och används framförallt i ostasiatisk matlagning. I japansk matlagning används wakame bland annat i misosoppa och sallader. I Korea kallas den för miyeok och i Kina för qundaicai. Den är mycket näringsrik på vitaminer och mineraler.
Terrasana är en leverantör av ekologiska produkter som är noggrant utvalda utifrån ekologisk certifiering, hållbarhet och kvalitet hantverk. Terrasana strävar i alla led för balans mellan produktion och konsumtion, mellan hållbarhet och komfort och i slutändan, mellan människa och natur. Terrasana är en av få leverantörer av ekologiska produkter för det Japanska och asiatiska köket!
Ingredienser: Torkade alger (Undaria pinnatifida).
Energi (kJ/kcal): 780/189
Fett (g): 1,5
varav mättat (g): 0,5
Kolhydrater (g): 1,0
varav sockerarter (g): 0,0
Protein (g): 20,0
Fiber (g): 46,0
Salt (g): 16,6
Allergener
Kan innehålla spår av fisk och kräftdjur.
Undaria pinnatifida Wakame is a long dark green, feather-like sea leaf that grows slightly deeper than hiziki. It thrives in cold, strong ocean currents and is harvested from February to June with long-handled rakes that comb the Wakeme from the ocean floor.
As with other seaweeds, wakame is high in calcium and rich in other trace minerals. Wakame is an indispensable part of the Japanese diet. Miso soup with wakame has been used for generations as an aid in recovering from the effects of child birth. Wakame is delicious raw (soaked in water) for salads.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter