Våra ekologiska aprikoskärnor håller råkostkvalitet. Amygdalin finns i många livsmedel, men de som är särskilt rika på amygdalin har till stor del försvunnit från den västerländska kosten.
Ät inte för många aprikoskärnor! Amygdalin kan omvandlas till vätecyanid efter förtäring. Rekommenderad dos är 2 stycken per dag. För högt intag kan orsaka illamående, kräkningar, yrsel, hjärtklappning och i allvarliga fall även påverka medvetandet och andningen. Förvara aprikoskärnorna utom räckhåll för barn!
Energivärde | 2588 kJ/624 kcal | |
Protein | 26 g | |
Kolhydrater | 14 g | |
Fett | 52 g | |
- varav mättat | 4,4 g | |
- varav omättat | 30 g | |
- varav fleromättat | 15 g | |
Kostfiber | 0,8 g | |
Natrium | 4,8 mg | |
Kalcium | 27 mg | 3%* |
Kalium | 611 mg | 31%* |
Fosfor | 518 mg | 74%* |
Järn | 9,4 mg | 67%* |
Magnesium | 239 mg | 64%* |
Zink | 4,3 mg | 43%* |
Vitamin C | 5,1 mg | 6%* |
Vitamin E | 20 mg | 167%* |
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter