Durramjöl är en naturligt glutenfri råvara som vi älskar att använda till våra bröd. Ursprungligen kommer den från Afrika men vårt durra odlas i Italien. Durran mals i en helt glutenfri kvarn och testas till slut i laboratorium för att säkerställa att den är glutenfri. Det är stenmalda fullkorn vilket gör att att den är mineral-, & fiberrik.
Durramjöl har bra bakegenskaper i jästa degar och ger en fin fullkornssmak. Det passar bra i kakor och ljusa bakverk, inte minst tillsammans med choklad. Durramjöl smakar lite som råg-, dinkel- eller kornmjöl.
Ingredienser: Fullkornsmjöl av durra*.
* Ekologiskt certifierad ingrediens.
Ursprungsland: Italien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 1502,1kJ/ 359kcal, fett 3,2g varav mättat fett 1,6g, kolhydrater 69,7g varav sockerarter 1,2g, protein 11,1g, salt 0-1g.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter