Pofiber Potex produceras genom en speciell tillverkningsmetod, utan kemiska tillsatser, där potatisens fruktkött renas och torkas. Resultatet är en produkt som innehåller 70% kostfiber av vilka två tredjedelar utgörs av pektin och hemicellulosa, resten är cellulosa och lignin. Ungefär en tredjedel av kostfibrerna är vattenlösliga. Pofiber är således en kombination av olösliga tarmfibrer och lösliga ämnesomsättningsfibrer. Tarmfibrer (t ex cellulosa) ökar tarminnehållets volym och påskyndar passagen genom tarmen. Ämnesomsättningsfibrer däremot medför att näringen tas upp långsammare. Detta förhindrar en alltför kraftig höljning av blodsockerhalten, vilket har stor betydelse för bl a diabetiker. Pektin är en typisk ämnesomsättningsfiber.
Fördelar:
● Högt kostfiber innehåll,
● Påverkar positivt konsistens och smak på bröd och mat,
● Netral smak, lukt och färg,
● Lågallergent,
● Hög och snabb vattenbindnings- och hållande förmåga,
● Frys- och värmestabil,
● Naturlig produkt utan tillsatser,
● Gjord på svensk potatis.
Innehåll: Torkade fibrer av potatis (100%).
Ursprungsland: Sverige.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Användning: Pofiber har positiva egenskaper för praktiskt taget all bakning och matlagning. Genom att den effektivt binder stora mängder vätska blir maten och brödet både godare och saftigare. Efterson Pofiber är finfördelat och neutralt i smak, lukt och färg kan det även användas i vitt bröd och kaffebröd. Pofiber fungerar dessutom utmärkt som ersättning för ströbröd tex. vid panering eller i köttbullar.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 313,8kJ/75 kcal,
Fett: <0,5 g,
- varav mättat fett: <0,5 g,
Kolhydrat: 12 g,
- varav sockerarter: 3,5 g,
Protein: 5 g,
Salt: 0,01 g.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter