Torkad och finmalen vetegluten med volymhöjande egenskaper.
Med vetegluten kan du äntligen kan du baka bröd som blir fluffiga med rätta "brödkänslan" utan en massa kolhydrater.
Glutenmjöl är "tvättat" vetemjöl, alltså är glutenet koncentrerat. Kolhydratsinnehållet är förhållandevis lågt och proteinhalten är hög. Används med fördel när man bakar med mandelmjöl och frömjöler för att få bättre struktur på bakverken. Ersätt en liten del av fröerna/mjölerna med vetegluten.
Vetegluten används också när man gör sin egen seitan, vegetariskt alternativ till kött. Blanda vetegluten med vatten och knåda till en fast deg, dela degen i mindre bitar, låt bitarna sjuda i vatten tills de stelnat och använd dessa i grytor och andra rätter.
Ingredienser: Ekologiskt tvättat vetemjöl, finmalt vetegluten (100%).
Ursprungsland: Italien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1506,2 kJ/360 kcal,
Fett: 2 g,
- varav mättat fett: 0,2 g,
Kolhydrater: 11 g,
- varav sockerarter: 1 g,
Protein: 75 g,
Salt: 0 g.
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter