Cashew – ger gräddigt gott utan mjölkprodukter!
Cashewnöten har sitt ursprung i Brasilien, men odlas idag främst i tropiska områden i Sydostasien och Afrika. Den är en mycket bra källa till protein, sunda fetter, och mineraler som magnesium, mangan och järn. Cashewnöten är exklusiv eftersom endast en nöt, eller stenfrukt, bildas vid varje päronformad så kallad falsk frukt.
Latinskt namn: Anacardium occidentale
Ursprung: Asien/Afrika
Ingredienser: ekologiska cashewnötter (99%), havssalt
Förvaring: Förvaras torrt och svalt
Cashwenötter kan ätas som snacks, de kan vara bra att ha i väskan (i en liten papperspåse med andra godsaker, blötlagda och torkade med lite kryddor?) efter ett hårt träningspass eller som mellanmål under en stressig dag. De kan också användas i matlagningen, vilket de ofta gör i thailändsk och kinesisk mat, framförallt i wokrätter. I det råa köket används dom med fördel i såser, efterrätter och i tillverkningen av råa ostar. ½ dl per dag anses tillräckligt om man vill tänka på vikten, men ändå dra nytta av nötternas fantastiskt välgörande effekter.
Näringsvärde per 100 g
Energivärde: 2403 kJ/574 kcal
Fett: 46,4 g
- varav mättat fett: 9,2 g
Kolhydrater: 32,7 g
-varav sockerarter: 5 g
Protein: 15,3 g
Fiber: 3 g
Salt: 1,6 g
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter